ARGIANO
Prima podgorie din Montalcino certificată plastic-free are o istorie lungă, care începe în 1580 cu vin produs pentru consum propriu. În timp, domeniul toscan a aparţinut pe rând contelui Pieri, marchizului Ballanti Marli şi ducesei Caetani, fiind achiziţionat în 1992 de contesa Noemi Marone Cinzano şi predat mai apoi lui Bernardino Sani, maestrul oenolog care alături de Franceso Monari, creează acum vinuri extraordinare pentru Argiano. Tenuta di Argiano se află în topul producătorilor de vin din Brunello, expresiile terroir-ului de aici fiind apreciate pe numeroase pieţe internaţionale, printre care Anglia, Statele Unite ale Americii, Danemarca, Japonia sau Brazilia. Soiul dominant folosit pentru vinurile Argiano este Sangiovese, acesta bucurându-se aici de sol calcaros-argilos, cu multe minerale, dar şi de o climă extrem de generoasă. Toate vinurile domeniului sunt produse exclusiv din struguri proprii, culeşi din vii cu expunere sudică, care se bucură de soarele după-amiezii în fiecare zi din an, maturarea fiind făcută în butoaie de stejar mici şi mijlocii sau în baricuri franţuzeşti.
Citeste mai mult