AUCHENTOSHAN
Istoria Auchentoshan începe în anul 1825, la periferia oraşului Glasgow. Asemenea celorlalte sortimente de whisky din zona Lowland, single malt-ul Auchentoshan este distilat de trei ori, spre deosebire de majoritatea whisky-urilor scoţiene, care sunt distilate doar de două ori. Tripla distilare îmblânzeşte aromele băuturii, conferindu-i un caracter delicat şi profund totodată. Auchentoshan este apreciat de cunoscători tocmai pentru personalitatea sa discretă, iar de novici pentru accesibilitatea sa. De-a lungul timpului, distileria a fost martoră la diverse evenimente, de la comerţul ilegal cu whisky, la construirea unor vapoare impresionante precum Queen Mary şi Queen Elizabeth I şi II, un exemplu de excelenţă în domeniul ingineriei navale. Mai mult decât atât, distileria a asistat şi la importul de condimente, tutun, bumbac şi vin, care a transformat oraşul Glasgow în metropola prosperă care este astăzi.
Citeste mai mult