Scipione di Marzo, fondatorul brand-ului Cantine di Marzo, a pus bazele companiei în anul 1647 în orașul Tufo. De-a lungul generațiilor, afacerea Cantine di Marzo a rămas în familie, devenind cu timpul una dintre cele mai întinse proprietăți din regiune. Legenda spune că fondatorul a adus cu sine din orașul natal două soiuri de struguri Greco și le-a plantat în Tufo, devenind astfel fondatorul soiului Greco di Tufo. Astăzi, podgoriile brand-ului numără în total 20 de hectare, iar strugurii Greco di Tufo ocupă majoritatea terenului, restul fiind ocupat de soiul de struguri Aglianico. Caracteristicile specifice ale solului și temperaturii din această zonă concentrează excelent aromele intense și elegante ale fructelor, dar oferă și o importantă cantitate de aciditate în pulpa acestora. Terroir-ul este văzut ca un organism complet, din care fac parte și plantele, insectele sau microorganismele, toate contribuind la rezultatul final. Cantine di Marzo a fost înregistrată oficial ca fiind cea mai veche cramă din regiunea Campania și una dintre cele mai vechi din sudul Italiei. Vinurile obținute aici sunt păstrate în grotele și tunelurile subterane ale palatului di Marzo, săpate la o diferență de nivel de 20 de metri.
Momentan nu exista niciun produs disponibil selectiei tale.