CHATEAU MUSAR
Vinurile Chateau Musar sunt reprezentante de seamă ale unei culturi vechi de 6000 de ani. Condiţiile geografice şi climatice favorabile din Liban oferă contextul perfect cultivării viţei de vie de cea mai bună calitate, responsabilă pentru obţinerea acestor vinuri complexe şi deosebite. Fiecare sortiment Chateau Musar este produs natural, urmând o filozofie minim-invazivă ce presupune implementarea viticulturii organice. Povestea vinului Chateau Musar a început în anul 1930, atunci când Gaston Hochar a dat startul producţiei în zonă, plantând primele vii după întoarcerea sa din Bordeaux. Chateau Musar a fost primul producător libanez care a obţinut certificare organică pentru viile sale. Cele mai multe sunt localizate în valea Bekaa, zonă localizată de-a lungul coastei mediteraneene. Aici soarele străluceşte 300 de zile pe an, iar aerul curat de munte dezmiardă soiurile în cel mai delicat mod cu putinţă pentru ca acestea să ofere cât mai multă bogăţie şi expresivitate vinurilor.
Citeste mai mult