Regiunea Chianti, aflată între orașele Florența și Siena, are o istorie bogată, care ne poartă în timp până pe vremea etruscilor. În 1398, numele Chianti apare menționat pentru prima dată într-un document oficial, iar în epoca medievală, Chianti a fost scena pe care se desfășurau bătăliile dintre cele două mari orașe toscane, menționate mai sus. Tot în această perioadă regiunea s-a dezvoltat foarte mult, s-au construit castele, sate și s-au pus bazele cultivării viței de vie și măslinilor. În secolul al XVI-lea, vinul produs pe acest teritoriu a ajuns să fie apreciat de papi și mai apoi să fie exportat în Marea Britanie. Anul 1716 rămâne emblematic pentru vinul de Chianti ca momentul în care Cosimo al III-lea, Mare Duce de Toscana, a stabilit granițele zonei de producție și a înființat o congregație de supervizare a producției, ambalării și expediției vinului. Astfel, după mai mult de un secol, apare primul sortiment de vin Chianti, comercializat începând cu 1872 și produs de Baronul Bettino Ricasoli. La începutul secolul al XX-lea, cererea de vin de Chianti depășește oferta, drept pentru care 33 de producători din regiune s-au reunit pentru a forma Consorțiul pentru Apărarea Vinului Chianti și a Mărcii de Origine. În anii 1930, este recunoscut vinul produs în Chianti și spre a-l deosebi de alte mărci i se adaugă apelativul Classico.
Momentan nu exista niciun produs disponibil selectiei tale.