EDRADOUR
Această distilerie de dimensiuni mici a păşit timid în istorie, producând în linişte unele dintre cele mai apreciate sortimente de whisky din lume. Se pare ca în acest caz este adevărată zicala: “esenţele tari stau în sticluţe mici”. Distileria Edradour a fost fondată în anul 1825, iniţial ca şi cooperativă agricolă şi a reuşit să se strecoare printre toate obstacolele întâlnite de-a lungul timpului. Odată cu creşterea în popularitate a băuturilor produse aici, Edradour atrage atenţia investitorilor străini. Astfel, în anul 1938, Irving Haim, un apropiat al lui Frank Costello, celebrul mafiot newyorkez, devine acţionar majoritar al distileriei. În perioada următoare exportul creşte atât de mult încât Endradour primeşte premiul Queen’s Export Achievement. În 1982 Pernod Ricard achiziţionează Endradour. Astăzi, distileria Edradour produce whisky tradiţional, dar şi single malt-uri inovatoare, cum ar fi sortimentele Straight From The Cask Barolo Finish sau gama Ballechin Heavily Peated.
Citeste mai mult