ESPOLON
Povestea Espolon este spusă cel mai bine de Cirilo Oropeza, fondator al brandului şi maestru distilator cu o experiență de decenii în arta producţiei de tequila, care decide să-şi creeze propriul brand în 1995. Espolon este un tribut oferit culturii mexicane, iar acest lucru se reflectă în fiecare aspect al său, de la design-ul inspirat de sărbătoarea Dia de Los Muertos până la distilarea licorilor în alambicuri tradiționale din cupru. În distileria din Jalisco, situată la 2000 de metri altitudine, tehnologia modernă se împletește cu metodele artizanale pentru a crea tequila din cele mai bune agave albastre Weber şi apă pură din izvorul propriu. Aici, sucul din agave este obținut printr-o metodă inovatoare, în autoclave din oțel inoxidabil, iar fermentaţia se porneşte la aer, în prezenţa unor drojdii speciale, urmând un al doilea proces de fermentaţie cu ajutorul microflorei naturale a zonei. Distilarea tequilei are loc în alambicuri din cupru, iar varietățile Espolon învechite se bucură de rafinare în butoaie din stejar alb american sau butoaie de bourbon Wild Turkey.
Citeste mai mult