FRANGELICO
Alunele Tonda Gentile sunt renumite pentru mărimea şi robusteţea lor, dar şi pentru faptul că au o pieliţă care se curăţă foarte uşor, fiind astfel perfecte pentru a fi sfărâmate şi prăjite pentru că nu dezvoltă un gust amar. Aroma lor dulce este adesea folosită pentru a da savoare prăjiturilor sau cremelor de ciocolată. Alunele provin din Piemonte şi potrivit legendei, aceste meleaguri din nordul Italiei reprezintă locul unde călugării creştini au preparat pentru prima dată această reţetă delicioasă de lichior în urmă cu 300 de ani. Reţeta Frangelico a fost inspirată de lichiorurile străvechi, iar denumirea sa aminteşte din plin de această moştenire, fiind derivată de la Fra’ Angelico, un călugăr pustnic care a locuit în această zonă în secolul al XVIII-lea. Pe lângă alune, reţeta se bazează şi pe ingrediente cum ar fi cacao, cafea sau vanilie, care se împletesc perfect pentru a da naştere unui sortiment absolut fascinant, devenit astăzi un brand internaţional de succes.
Citeste mai mult