HAVANA CLUB
„Romul nu poate fi obţinut ca prin magie. El reprezintă o moştenire culturală transmisă din generaţie în generaţie, de la un Maestro Ronero la altul, de la inimă la inimă, de la cubanez la cubanez”, spune Don José Navarro, maestru Havana Club. Cuba este supranumită „Insula Romului”, datorită trestiei de zahăr faimoase în toată lumea, climatului favorabil, solului fertil şi a „know-how”-ului pe care îl deţin de sute de ani maeştrii cubanezi, denumiţi tradiţional "Maestros Roneros". Pe vremuri, localnicii şi marinarii foloseau trestia de zahăr pentru a realiza "tafia" - băutură din care a evoluat romul. Havana Club a păstrat vie arta distilării, învechirii şi amestecului de romuri premium, asigurând astfel moştenirea şi continuitatea supremaţiei romului şi tradiţiei cubaneze. Toate romurile din gama Havana Club sunt maturate, de aici şi denumirea „Añejo” (învechit). Astăzi Havana Club este lider pe piaţa de rom cubanez în ţara sa şi din lume.
Citeste mai mult