HUGEL & FILS
În ciuda dimensiunilor modeste, reputaţia companiei Hugel a depăşit graniţele ţării, bucurându-se de apreciere internaţională. Vinurile casei sunt prezente în toate restaurantele prestigioase din Franţa, însă un procent de aproximativ 80% din producţia totală este în continuare exportat în mai bine de 100 de ţări. Frédéric Emile Hugel a fost un pionier în promovarea vinurilor de calitate superioară obţinute din soiuri nobile. Alături de fiul său, acesta a arătat lumii întregi potenţialul extraordinar al zonei de a produce unele dintre cele mai elegante vinuri, combinând excelent tradiţia cu tehnicile moderne. În Alsacia, cultura viţei de vie are o tradiţie de peste 2000 de ani. Datorită configuraţiei geografice, Alsacia este cea mai uscată regiune din Franţa. Microclimatul e generat de distanţa ce separă regiunea de influenţele maritime, dar şi de protecţia pe care o oferă munţii Vosgi. Aici strugurii se coc încet până când ating maturitatea, ceea ce conferă fineţe şi intensitate vinului.
Citeste mai mult