JANNEAU
Armagnac-ul este una dintre cele mai vechi licori franţuzeşti, fiind o băutură născută prin împletirea a trei culturi: cea romană, cea celtică și cea arabă. Casa Janneau se înființează sub domnia lui Napoleon Bonaparte pentru a duce această licoare pe noi culmi, astfel că, încă de la început, casa Janneau îşi creează armagnac-urile din eaux-de-vie selecţionate din toate cele trei regiuni recunoscute – Bas-Armagnac, Ténarèze și Haut-Armagnac , trecute fiind printr-un proces unic de aerare. Cellar Master-ul Philipe Sourbes se alătură brand-ului în anul 1979, având grijă ca fiecare licoare Janneau să reflecte caracterul excepțional al brand-ului, iar începând cu 1980, Janneau îmbuteliază splendidele sale licori în deja celebra sticlă ce ia forma unui decantor retro. Armagnac-urile Janneau sunt apreciate astăzi peste tot în lume, faima acestora datorându-se, printre altele, metodelor speciale de rafinare a gustului, printre care distilarea continuă în alambicuri Armagnac și dubla distilare în alambicuri Charente, dar și maturarea în butoaie din stejar francez, proces în timpul căruia licorile sunt transferate în butoaie vechi pentru a dezvolta profunzime aromatică.
Citeste mai mult