LAPHROAIG
Vreme de 200 de ani, toţi cei care au lucrat în distilerie s-au implicat trup şi suflet creării unor sortimente de whisky cu un caracter unic în lume. Desigur, generaţiile s-au schimbat de-a lungul timpului, însă metodele tradiţionale, competenţa, dedicarea şi pasiunea pentru calitate au fost păstrate cu sfinţenie. Terenul pe care se află astăzi distileria a fost concesionat de către fraţii Donald şi Alexander Johnston la începutul anilor 1800 pentru a creşte animale. Cei doi au profitat de resursele zonei (apă cu aromă de turbă, săracă în minerale şi terenuri cultivate cu orz) pentru a le transforma într-un whisky ce avea să devină inconfundabil! Popularitatea sortimentului a crescut treptat, iar gustul de fum a atras atenţia producătorilor de blended whisky. În 1921, Ian Hunting preia frâiele companiei şi Laphroaig cunoaşte faima internaţională. De-a lungul timpului, Laphroaig a câştigat cele mai importante premii din industrie, confirmând astfel valoarea produselor sale.
Citeste mai mult