LHERAUD COGNAC
Primele sticle din cognacul Lhéraud au fost fabricate în 1802, în inima regiunii Petite Champagne din Franța, unde solul calcaros al locului imprimă cognacului Lhéraud o tușă minerală și un gust de durată. De atunci, urmașii familiei Lhéraud au păstrat tradițiile și savoir-faire-ul autentic producând în prezent cognacuri și armagnacuri de calitate excepțională. Podgoria Lhéraud se află pe dealurile de lângă râul Charente și are o suprafață de 85 de ha, pe care se cultivă soiuri ca: Ugni Blanc, Collombard și Folle Blanche. Inima locului, unde ia naștere cognacul, se află în satul Angeac, la adăpostul zidurilor unei case vechi de secole, construită numai din piatră ce provine din regiune. Aici sunt păstrate și butoaiele cu licoarea prețioasă, care este maturată natural. Începând cu anii 1970, Guy Lhéraud a oprit vânzarea cognacului către producători externi, lansându-l pe piață sub eticheta ce îi poartă numele: cognac Lhéraud, scrisă de mână și lipită pe sticle de soția sa, Andrée. Astăzi, toate produsele Lhéraud sunt făcute din strugurii proveniți de la propriile vii, iar toate procesele, de la culegere, la distilare, maturare, îmbuteliere și etichetare sunt executate de către membrii familiei, așa cum au învățat de la înaintași.
Citeste mai mult