LUXARDO
Maria Canevari era pasionată de perfecţionarea unei reţete de "rosolio maraschino", un lichior produs în mănăstirile din Dalmaţia în epoca medievală. De aceea soţul său, Girolamo Luxardo, hotărăşte să înfiinţeze o distilerie în 1821 în oraşul Zadar, cu scopul de a produce maraschino. În 1913, reprezentanţii celei de-a treia generaţii Luxardo construiesc una dintre cele mai mari distilerii din Imperiul Habsburgic, pe care o dotează cu cel mai modern echipament disponibil la acea vreme. La sfârşitul primului Război Mondial, oraşul Zadar este anexat Imperiului Italian, pentru că 85% dintre locuitorii săi erau italieni. Astfel distileria Luxardo devine cea mai importantă distilerie din ţară, dar este distrusă în mare parte în timpul celui de-al doilea Război Mondial. În 1947, Giorgio Luxardo a reconstruit distileria în regiunea Veneto, deschizând astfel un nou capitol din istoria acestui brand. Astăzi compania este condusă de reprezentanţii celei de-a şasea generaţii şi se bucură de apreciere internaţională pentru sortimentele inedite de Maraschino, Sambuca, Amaretto, Grappa şi Limoncello, printre altele.
Citeste mai mult