NOVO FOGO
Brand-ul brazilian Novo Fogo a reușit să ridice cachaca pe noi culmi ale excelenței prin simplul fapt că pune accentul foarte mult pe potenţialul de terroir, distileria fiind amplasată în inima coastei tropicale a Atlanticului, Floresta Atlantica, desemnată de UNESCO a doua cea mai mare biosferă naturală. Aici, la poalele munților Serra Do Mar se află și plantațiile organice de trestie de zahăr, certificate USDA, astfel că fiecare proces implicat în producerea licorilor Cachaca are loc cu mare grijă pentru protejarea naturii. Inclusiv clădirea distileriei este construită astfel încât să nu polueze, folosindu-se de pantele naturale și gravitație pentru a transporta lichidul. Trestia de zahăr organică este recoltată manual aici, apoi transportată la distilerie pentru a fi presată, rămășițele acestui proces fiind folosite ca îngrășământ natural și combustibil. Procesul de fermentare este de asemenea unul natural, ajutat de drojdie sălbatică, iar distilarea are loc în alambicuri din cupru, totul pentru a păstra produsul final cât mai pur. Climatul tropical, umiditatea, solul și faptul că nu există poluare, nici măcar cea produsă de distilerie, face ca licorile Novo Fogo să fie excepțional de curate și autentice, înglobând toate aceste aspecte în parfumurile și aromele lor.
Citeste mai mult