RAMAZZOTTI
1815 este anul în care se scriu primele pagini din istoria celebrului Amaro Ramazzotti, într-un mic atelier din Milano. Cunoscând secretele plantelor şi având experienţă în comerţul cu vin şi băuturi alcoolice, Ausano Ramazzotti inventează un amestec armonios din 33 de ierburi şi alcool. Primul local Ramazzotti se deschide în 1848 chiar lângă Scala, pentru ca milanezii să poată savura sortimentul. Faimoasa etichetă în culorile albastru şi roşu este folosită începând cu anul 1872, când popularitatea lichiorului atinsese deja cote fantastice. Uşor uşor, sortimentul depăşeşte graniţele ţării, iar compania cucereşte întreaga lume prin unicitatea şi noutatea gustului. În 1985 compania este cumpărată de grupul Pernod Ricard, prin intermediul căreia Ramazzotti îşi întăreşte poziţia de marcă-ambasador a stilului de viaţă italian şi a tuturor valorilor pozitive specifice acestui popor, printre care bucuria de a trăi, creativitatea şi spontaneitatea. Amaro Ramazzotti respectă şi astăzi inedita reţetă creată acum 200 de ani.
Citeste mai mult