RON ABUELO
Romul Abuelo aduce cu sine o istorie începută în 1908, odată cu deschiderea primei mori de trestie de zahăr din exotica Republică Panama. Un tânăr antreprenor spaniol, Don Jose Varela Blanco, a deschis prima astfel de moară din statul sud-american, la numai cinci ani după ce acesta și-a câștigat independența față de Columbia. Împreună cu cei trei fii ai săi, din 1936 a început să fabrice și băuturi spirtoase, romul produs de acesta cucerindu-şi consumatorii fideli prin gustul diferit față de orice alt sortiment concurent. Umiditatea mediului şi alternanța dintre zilele umede și nopțile răcoroase imprimă acestuia un caracter deosebit. Abuelo înseamnă bunic în limba spaniolă, iar romul cu acest nume aduce un omagiu fondatorului companiei și metodei sale de lucru. Deși la a treia generație de producători, procesul tehnologic se face tot ca la început, cu supravegherea fiecărei etape, de la plantarea trestiei, culegerea manuală a acesteia, distilarea și maturarea băuturii în butoaie din lemn de Pesé.
Citeste mai mult