SPRINGBANK
Distileria Springbank produce trei tipuri diferite de single malt: Longrow, Hazelburn şi Springbank. Diferenţa dintre acestea constă în folosirea celor trei alambicuri în diferite combinaţii şi în reglarea nivelului de aromă de fum. Longrow este cel mai tradiţional dintre cele trei, fiind puternic afumat şi distilat de două ori. Hazelburn este distilat de trei ori şi nu are deloc influenţe de fum în timp Springbank este uşor afumat şi distilat de două ori jumătate, printr-un procedeu unic în lume. Distileria Springbank a fost înfiinţată în anul 1828 în vestul Scoţiei de către familia Reid, care a vândut-o în mai puţin de zece ani de la deschidere lui John şi William Mitchell. Trebuie să recunoaştem că reputaţia unora dintre single malt-urile produse aici de-a lungul ultimelor decenii este de neegalat. Sortimentele reprezentative sunt cele de 10, 12, 15, 18 şi 21 de ani, fiecare dintre ele fiind caracterizat de arome specifice.
Citeste mai mult