TEKIRDAG
Tekirdag Rakisi este un rachiu clasic turcesc care ne aduce cu sine amintirea unei vacanțe relaxante la malul mării. În gustul său se împletesc aroma rachiului de struguri și cea dulceagă și ușor lemnoasă a anasonului din Cesme, stațiunea populară de la Marea Egee. Amestecă-l cu apă pentru a obține culoarea lăptoasă și bucură-te de gustul unic și complex, care poartă cu sine o tradiție de peste 500 de ani. Istoria rachiului din regiunea Tekirdag a început în 1880, odată cu autorizarea producției acestei băuturi pentru prima dată pe teritoriul Imperiului Otoman. Sancazada Ragip Pasa, pe atunci ministru de finanțe al Imperiului, a deschis prima fabrică pe drumul dintre localitatea Tekirdag și Istanbul. Acesta a funcționat până în anul 1944, când producția de alcool a devenit monopol de stat, iar procesele de fabricație ale rachiului au fost standardizate. Cu toate acestea, consumatorii de raki au continuat să-l prefere pe cel fabricat la Tekirdag, se pare, datorită calității apei folosite. În anul 2000, a luat ființă brandul Tekirdag Raki, care a lansat pe piață singurul raki fabricat cu struguri proveniți numai dintr-o singură regiune. Aceștia, împreună cu celelalte ingrediente de calitate folosite, au propulsat Tekirdag pe primul loc în preferințele consumatorilor. În 2011, fabrica Tekirdag a trecut în portofoliul producătorului britanic Diageo.
Citeste mai mult