TOMINTOUL
Distileria Tomintoul se află în una dintre cele mai pitoreşti zone ale moșiei Glenlivet, localizată în celebra regiune Speyside. Denumită după numele satului Tomintoul din apropiere, distileria a fost construită aici pentru a beneficia de apa pură a izvorului Ballantruan, dar și pentru a fi înconjurată de natură, iar acest lucru poate fi „gustat” în fiecare strop al licorilor produse aici. Construită în 1964, distileria Tomintoul folosește și astăzi tehnici tradiționale pentru realizarea whisky-ului, tehnici ce au adus premii și prestigiu single malt-ului care îi poartă numele. Dar excelența licorilor Tomintoul se datorează și măiestriei Master Distiller-ului Rober Fleming, omul care reprezintă a patra generație de Master Distilleri din regiunea Speyside Glenlivet. Acesta împletește cu grijă numai ingrediente naturale pentru a obține whisky-urile Tomintoul, ingrediente precum apă de izvor, orz proaspăt și drojdie. Din licorile obținute sunt selectate doar acelea care întrunesc standardele dorite, astfel că doar acelea sunt apoi maturate timp de mai mulți ani în butoaie din lemn de stejar. La final, Master Distiller-ul alege cu atenție dintre acestea varietățile care se complimentează reciproc pentru a fi îmbuteliate într-un mariaj perfect, menit să surprindă gusturile iubitorilor de whisky din toată lumea.
Citeste mai mult