TRANQUEBAR
Regele Christian IV al Danemarcei și Norvegiei pentru a-i propune să înființeze o companie de comerț cu Orientul Îndepărtat. Astfel a luat naştere compania East India în 1616, o companie ce s-a stabilit în Tranquebar şi a început comercializarea condimentelor și mirodeniilor exotice. Ingredientele orientale l-au inspirat imediat pe unul dintre fondatorii companiei să creeze o nouă versiune a tradiționalei licori Genever, pe care familia sa o producea deja de ceva timp în Amsterdam, şi să scrie astfel prima pagină din istoria ginului Tranquebar care foloseşte şi azi rețeta originală a fondatorului. Profilul aromatic al ginurilor Tranquebar este acela al licorilor coloniale, cu un caracter complex, generos și condimentat de ienupăr, cardamom, scorțișoară, portocală și citrice, unde Michael Schultz, Master Distiller Tranquebar, adaugă cu măiestrie și alte ingrediente ingenioase, precum ceaiul Darjeeling din Indiile de Est. Toate ginurile ce poartă semnătura Tranquebar sunt distilate încă în Olanda, cu singura diferență că acestea se produc acum în celebra Royal Dirkzwager Distillery, înființată în anul 1879.
Citeste mai mult