Fiecare ceaşcă de cafea savurată este o incursiune printre arome fascinante, dar şi o călătorie spre însoritul continent african, acolo unde băutura care şi-a găsit acum loc pe buzele tuturor era iniţial responsabilă cu boost-ul de energie de care aveau nevoie luptătorii etiopieni. Cultivarea cafelei a început odată cu secolul al XV-lea, Yemen fiind mult timp singura sursă de cafea din lume, de aceea portul din Mocha a devenit celebru pentru împiedicarea scoaterii ilegale a plantelor fertile din ţară. Pelerinii musulmani sunt cei care, în ciuda restricţiilor, au reuşit să aducă plante de cafea în India, iar în scurt timp, italienii se bucurau deja de magica băutură cu proprietăţi nemaivăzute. Olandezii au adus apoi cafeaua în Indonezia, iar francezii în America, astfel că întreaga lume se bucura deja în secolul XVII de băutura care astăzi reprezintă al doilea cel mai comercializat bun din lume, după petrol. Armonia între aromă, aciditate, densitate şi gust este ceea ce face diferenţa între o cafea obişnuită şi una extraordinară, dar şi între o dimineaţă ca oricare alta şi una care dă tonul acelei zile în care ne simţim pregătiţi să cucerim lumea.
1 - 10 din 10 Produse / 1 Pagini