VIN 75cl / 14% COD PRODUS: LC037
Un vin ce împleteşte în esenţa sa complexitatea terroir-ului şi nobleţea a şapte soiuri, Caiarossa 2016 este un supertoscan autentic şi, pe deasupra, o expresie pură a naturii. Cei mai buni struguri Cabernet Franc, Merlot, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Sangiovese, Syrah şi Alicante cultivaţi prin viticultură biodinamică certificată Demeter şi culeși manual de la sfârşit de august şi până la început de octombrie dăruiesc vinului tot ce au mai bun pentru ca acesta, la rândul său, să ofere arome splendide în degustare. Fiecare soi fermentează separat în tancuri din beton și din lemn, cu drojdii indigene, vinul fiind maturat în butoaie mici şi mari, aflate la prima şi la a treia folosire. Vinul Alicante stă la maturat 11 luni, pe când vinurile de soi puternic rămân 20 de luni în butoaie, iar la final, după asamblaj, vinul petrece 6 luni suplimentare în beton. Savuraţi Caiarossa 2016 decantat, la o temperatură ideală de 16-18 grade Celsius, pentru a-i permite să se dezvăluie pe deplin, asociat cu blue cheese sau cu preparate din carne roşie, gătită în vin.
Notele degustării:
Miros: Parfum intens fructat, animat de mure, prune, cireşe negre, condimente şi un pic de mentă.
Gust: Arome generoase de cireşe negre, mure, lemn dulce, vanilie şi cuişoare, acompaniate de tanini fini şi de o aciditate proaspătă, plăcută.
Culoare: Roșu-purpuriu închis.