Calvados este o băutură franțuzească cu Denumire de Origine Controlată, produsă în Normandia după un set strict de reguli, prin distilarea cidrului de mere sau uneori a cidrului de pere. Calvados este disponibil sub trei denumiri de origine controlată diferite: Calvados Pays d'Auge, Calvados și Calvados Domfrontais, fiecare reprezentând o zonă geografică de producție strict delimitată de INAO - Institutul Național pentru Denumiri de Origine al Franței. Calvados se maturează cel puțin doi ani în butoaie de stejar franțuzesc, însă majoritatea producătorilor își învechesc licorile pe o perioadă mult mai lungă de timp, chiar de peste 20 de ani, pentru ca acestea să dezvolte arome complexe și un caracter mai sofisticat. Calvados poate fi produs ca amestec de eaux-de-vie sau ca vintage, la o tărie alcoolică de minimum 40%, iar în timp ce calvadosul tânăr prezintă arome proaspete de mere, cel învechit timp îndelungat dezvoltă arome de mere coapte și condimente. Există aproximativ 300 de producători de Calvados în Normandia, însă doar aproximativ 30 își exportă produsul în afara Franței.