Cidrul este o băutură slab alcoolizată ce se obține din suc de mere prin fermentație alcoolică și poate lua diverse forme: acidulat natural, liniștit, fermentat în sticlă, obținut prin metoda Champenoise, carbonatat, uscat, mediu, dulce, acid, tanic, fermentat cu drojdie sălbatică etc. Merele folosite în prepararea acestei băuturi proaspete și savuroase pot fi de consum sau speciale pentru cidru, iar britanicii sunt cei mai mari consumatori de cidru, cu 56% din merele cultivate în Marea Britanie folosite pentru a obține delicioasa băutură. Reglementările spun că cidrul trebuie făcut cu un minim de 35% suc de mere, însă cidrul de înaltă calitate este expresia lichidă a fructului din livadă și are în compoziție 100% suc proaspăt presat, fermentat lent timp de mai multe luni și apoi învechit câteva luni sau chiar ani, cel mai adesea în butoaie de stejar.
1 - 1 din 1 Produse / 1 Pagini