VIN 75cl / 15% COD PRODUS: PP024
Soiurile Corvina - 30%, Corvinone - 40%, Rondinella - 15% şi Croatina 15% semnează melanjul aromatic sublim al acestui vin italian născut pe plaiurile Valpolicella de lângă Verona. Aici, solul calcaros şi argilos creează condiţii perfecte pentru coacerea strugurilor, care după ce sunt recoltaţi manual sunt uscaţi timp de câteva luni, apoi desciorchinaţi şi fermentaţi la temperatura controlată. Vinul petrece 24 de luni în baricuri noi, fiind apoi învechit în sticlă până atinge perfecţiunea. Structura şi complexitatea de care dispune permit o învechire în sticlă de până la 35 de ani, în condiţii optime de păstrare, însă vârful calitativ al vinului este atins după 20-25 ani de maturare. De Stefani Bailo Amarone Della Valpolicella se savurează la o temperatură recomandată de 16 -18°C, acompaniat de T-bone, brânzeturi condimentate sau spaghetti bolognese.
Notele degustării:
Miros: Buchet intens parfumat, unde se remarcă note de cireşe coapte, prune, coacăze şi mure.
Gust: Arome bogate de fructe roşii şi negre, cu o aciditate perfect dozată şi taninuri catifelate.
Culoare: Roşu rubiniu intens.