VIN 75cl / 14.5% COD PRODUS: PP023
Bailo Valpolicella Ripasso îşi datorează profilul aromatic splendid unui melanj de soiuri roşii specifice zonei Valpolicella DOC, situată lângă Verona. Strugurii Corvina (30%), Corvinone (40%), Rondinella (15%) şi Croatina (15%) dezvoltă un potenţial aromatic deosebit pe terenul plin de calcar şi argilă, în podgorii mângâiate de razele soarelui o bună perioadă din an şi răcorite de temperaturi joase pe timp de noapte. Variaţiile mari de temperatură între zi şi noapte sunt ideale pentru păstrarea aromei şi acidităţii strugurilor, care sunt recoltaţi manual, desciorchinaţi şi maceraţi la temperatură controlată. Vinul nou rămâne în tanc până în luna ianuarie, fiind apoi trecut prin pielea strugurilor uscați de Amarone la sfârșitul fermentației. Maturarea are loc în baric, pe o perioadă de 18 luni, iar învechirea finală se face în sticlă. Bailo Valpolicella Ripasso se păstrează orizontal, în loc rece şi întunecos, condiţii în care poate fi învechit până la 25 de ani, vârful calitativ fiind atins după 15 ani. Culinar, Bailo Valpolicella Ripasso se potriveşte cu tochituri de vită şi mămăliguţă sau brânzeturi condimentate, savurat la o temperatură ideală de 16 -18°C.
Notele degustării:
Miros: Nuanţe intens fructate, unde remarcăm cireşe zemoase, coacăze, mure şi prune.
Gust: Elegant şi generos, gustul etalează arome bogate de fructe negre şi roşii, în special cireşe bine coapte.
Culoare: Roşu rubiniu intens.