Extrem de popular în zilele noastre, ginul are o istorie ce se derulează în timp până în Evul Mediu, când olandezii îl produceau în scop medicinal şi îl numeau genever. Astăzi putem alege între patru tipuri tradiționale de gin, London Dry, Plymouth, Old Tom şi Genever sau putem savura o abordare modernă şi inovatoare, cum ar fi un sloe gin, un gin aromat sau un lichior de gin. Singura aromă consecventă în toate aceste licori, indiferent de marcă sau tip, este ienupărul, cu parfumul său subtil de pin ce se alătură altor note botanice comune precum coriandrul, portocala, lămâia, rădăcina de angelică, scorțișoara, cardamomul, ghimbirul, nucșoara sau migdalele. Categoria ginului aromat nu se opreşte însă aici, ci propune asocieri aromatice cu totul speciale, mizând pe o aromă sau un amestec inedit de arome. Există ginuri intens fructate, ierboase, citrice sau condimentate şi chiar ginuri cu aromă de ciocolată.