Ginul este adesea considerat o băutură modernă, însă originile sale se regăsesc tocmai în perioada Evului Mediu, pe când era distilat de olandezi în scop medicinal. De atunci şi până acum ginul a evoluat mult şi a luat mai multe înfăţişări odată cu migraţia şi stabilirea sa ca băutură britanică, una dintre înfăţişări fiind aceea de Gin Sloe - un lichior fructat pe bază de gin, creat prin infuzarea porumbelor în alcool. Ginul Sloe îşi are originile în Europa, fiind folosit iniţial de britanici pentru a crea „shooting gin”, băutură pe care aristocrația britanică o sorbea dintr-un balon purtat la șold în timpul sesiunilor de vânătoare. Porumbele sunt foarte răspândite în mediul rural britanic, de aceea producția de Gin Sloe este una la îndemână şi oferă o alternativă interesantă aromaticii clasice ce defineşte în mod obişnuit ginurile. De obicei, Ginul Sloe are o aromă dulce-acidă, fructată, perfectă mai ales în cocktail-uri fresh de vară.
1 - 1 din 1 Produse / 1 Pagini