GIN 50cl / 40% COD PRODUS: VN0046
Ginul japonez Hojicha e pură încântare! O spunem noi şi toţi cei care s-au lăsat purtaţi de aromele sale naturale, familiare şi totuşi atât de speciale, perfecte în combinaţie cu apă tonică, apă minerală sau...apă fierbinte. Frunzele de ceai verde uşor rumenite sunt ingredientul vedetă al acestui gin, care capătă valenţe aproape mistice în degustare, derulând tonuri vegetale şi lemnoase. Kagoshima este una dintre regiunile japoneze renumite pentru producţia de ceai, dar şi locul în care se află distileria Komasa, de aceea vorbim de o fuziune perfectă a gustului, posibilă doar aici. Frunzele de ceai verde capătă o nuanţă de roşu-castaniu după rumenire, iar aromele sunt exponenţial potenţate, astfel că Hojicha, produsul final, nu dă doar denumirea acestui gin, ci şi unicitatea gustului său. Sigur că pe lângă ceai, ginul include şi alte plante, mai exact ienupăr şi chiparos japonez, ambele susţinând şi echilibrând excelent paleta aromatică pe toată durata degustării.
Notele degustării:
Miros: Buchet crud-lemnos, condus de nuanţe verzi de frunze şi ace de pin.
Gust: Arome curate de frunze verzi şi ienupăr, învăluite în accente dulci-lemnoase şi nuanţe de ceai.
Finish: Discret aromat, cu accente de chiparos.
Culoare: Incolor.