Fructate, amărui, ierboase sau cu ciocolată, lichiorurile din ziua de azi sunt foarte variate, iar Austria se laudă cu unele dintre cele mai bune. Denumirea de lichior provine de la cuvântul latin „liquifacere” tradus prin „a dizolva sau a se topi”, astfel că o definiţie de bază a lichiorului ar fi o băutură spirtoasă distilată, îndulcită cu zahăr sau sirop şi aromatizată cu diverse ingrediente. Ştim că Austria este expertă în ciocolată, de aceea dintre lichiorurile sale nu putea lipsi această aromă sub toate formele ei, de la dark, la cea cu lapte sau la cea albă, iar brandul Mozart este un astfel de specialist al lichiorurilor cremoase de ciocolată. Pe lângă aceste variante fine de lichior Austria se laudă însă şi cu lichioruri tari, aşa cum e Stroh Jagertee, lichiorul pe care nu ai cum să-l ratezi dacă eşti fan aventuri montane ce trebuiesc încălzite cu o măsură de Stroh diluat în apă fierbinte.
1 - 15 din 15 Produse / 1 Pagini