Chiar dacă Franţa e renumită mai mult pentru alte băuturi decât pentru lichiorurile sale, aceste licori fac totuşi parte din cultura și viața socială a francezilor şi a europenilor în special. Indiferent la ce aromă ne-am gândi când spunem lichior Franţa are o istorie în ceea ce priveşte acel gust. Se crede că lichiorurile franţuzeşti datează din vremea Evului Mediu, atunci când călugării distilau ierburi și alcool în scopuri medicinale, iar Bénédictine este un astfel de exemplu pe care îl savurăm şi astăzi cu plăcere. După anul 1700 însă, lichiorurile franţuzeşti devin băuturi de conversație, savurate adesea după cină şi multe dintre ele sunt clasificate drept digestive în această perioadă. Anii de glorie ai lichiorului iau însă avânt odată ce absintul cucereşte lumea artistică şi durează până când locul său e luat de băuturile spirtoase tari, savurate în cocktailuri. Şi acum există încă tradiţia degustării unui lichior de mentă sau de anason, specific franţuzesc.