De la clasica sambuca italiană, la celebrele bittere şi până la licorile mănăstireşti create dintr-o combinaţie secretă de ingrediente, lichiorurile pe bază de plante şi condimente sunt o categorie completă şi variată. De fiecare dată când torni în pahar un astfel de lichior ierburi si condimente ies la suprafaţă să hipnotizeze simţurile şi deseori e vorba de combinaţii ce includ zeci de ingrediente. Acest tip de lichior e cunoscut mai ales pentru proprietăţile sale digestive, însă încercarea de a generaliza lichiorurile ierboase este, desigur, una inutilă, pentru că toate reţetele sunt secrete bine păstrate care anunţă mai mult o călătorie mistică şi unică a simţurilor, fiind bazate pe elixire vechi dătătoare de sănătate şi longevitate. Pentru un lichior puternic aromat, ierburile şi condimentele sunt puse la macerat într-un amestec de alcool și apă până la câteva săptămâni, extractul rezultat formând baza pentru lichiorul sau bitter-ul final. Spre deosebire de produsele rezultate din macerare, produsele rezultate din distilare sunt de obicei limpezi.
1 - 2 din 2 Produse / 1 Pagini