VIN 75cl / 14% COD PRODUS: PD0105
Un vin etalon al domeniului Mandrarossa, Cartagho reflectă în esenţa sa cele mai alese calităţi ale strugurilor Nero d’Avola copţi pe sol sicilian, sub soarele arzător al Italiei. Strugurii sunt supuşi macerării şi fermentării în jur de 8-10 zile, continuându-se cu o maturare de 12 luni în baric şi o rafinare de 4 luni în sticlă pentru ca la final, vinul să ofere structură şi arome intense în pahar. O temperatură recomandată de 16 – 18 grade Celsius va evidenţia toate nuanţele aromatice pe care vinul aşteaptă de mult să le etaleze, iar o asociere culinară cu brânzeturi semimature sau preparate din carne de miel va aduce cu siguranţă senzaţii noi în degustare.
Notele degustării:
Miros: Buchet generos, care aduce în prim plan note captivante de mure şi vişine zemoase.
Gust: Concentrat şi suculent, gustul descrie arome de fructe roşii, curmale şi pin mediteranean.
Culoare: Roşu intens, cu tonuri purpurii.