În funcţie de design, fiecare pahar este destinat unui anumit tip de băutură şi are scopul de a evidenţia calităţile aromatice ale acesteia, completând şi complimentând experienţa degustării. Un cocktail perfect îşi poate pierde aroma dacă gura paharului este prea largă, aşa cum notele unei băuturi pot fi influenţate de felul în care sticla permite sau nu transfer termic. Fie că vorbim de vin, gin, rom, coniac, tequila sau whisky, paharul potrivit pune în valoare calitățile unice ale băuturii și îi evidențiază paleta aromatică. Aşadar, nu este o etichetă socială faptul că prosecco îţi este servit în pahare înalte şi înguste, răcite în prealabil, care păstrează temperatura, aroma şi perlajul mai mult timp, aşa cum nu este o întâmplare nici felul în care îţi sunt servire băuturile tradiţionale precum grappa sau palinca.
1 - 5 din 5 Produse / 1 Pagini