Prosecco îşi are originile în regiunile Veneto și Friuli Venezia Giulia, mai ales în Conegliano și Valdobbiadene, pe dealurile de la nord de Treviso. Prosecco Treviso DOC este, aşa cum sugerează şi denumirea, vinul spumant produs şi îmbuteliat în provincia Treviso din regiunea Veneto, din struguri Glera (min 85%) şi eventual un adaos de Bianchetta Trevigiana, Verdiso sau Perera, cu toţii copţi pe acest teritoriu. Prosecco Treviso DOC e diferit de Prosecco DOCG, produs în zonele Conegliano Valdobbiadene și Asolo, însă în cazul tuturor metoda de producţie este metoda Charmat, care presupune o fermentaţie secundară în rezervoare din oţel. În pahar, Prosecco di Treviso este lejer, plăcut aromat şi mineral, ușor până la mediu. Vinul tinde să fie destul de fructat și floral, fiind creat pentru a fi savurat tânăr, de obicei ca aperitiv, dar şi cu salate proaspete. În versiunile mai fine, vinurile Prosecco Treviso DOC prezintă uneori nuanţe de fructe tropicale, alune de pădure, vanilie și fagure, fiind perfecte pentru ocazii speciale!
1 - 6 din 6 Produse / 1 Pagini