Distilarea locală de gin, vodcă și whisky câştigă tot mai mult teren în ţări care nu au neapărat tradiţie în crearea acestor tipuri de băuturi, iar Anglia nu face excepţie prin faptul că nu doar îmbuteliază rom de import sau redistilează, ci şi produce rom de la zero. Asociat mai ales cu Insulele Caraibe, romul se obţine prin fermentarea și distilarea melasei sau a siropului din trestie de zahăr, iar legătura cu Marea Britanie datează din vremea în care marina britanică a capturat insula Jamaica şi a făcut cunoştinţă cu fabulosul elixir exotic. Trestia de zahăr nu se cultivă ușor în Marea Britanie, însă chiar şi aşa, există o serie de distilerii englezeşti independente care produc rom uimitor şi pun categoria Rom Anglia pe harta preferinţelor la nivel internaţional, alături de romul din Barbados, Panama sau Jamaica. Un gust nou e mereu binevenit şi niciunul dintre romurile englezeşti nu a dezamăgit, ci dimpotrivă.
1 - 11 din 11 Produse / 1 Pagini