Băutura tropicală ce poartă în adn-ul său plaje nisipoase şi briza oceanului are desigur, origini insulare, iar popularitatea sa este strâns legată de mare. Fabricarea romului datează de sute de ani şi o mare parte din producția de azi are loc în Caraibe și America Latină. După distilarea primelor romuri în Caraibe, popularitatea băuturii a ajuns însă imediat în America de Nord colonială şi curând, romul a devenit o marfă globală ce lega continentul american de Europa, Africa și Caraibe într-o rețea comercială complexă. Majoritatea insulelor din Caraibe produc romuri diferite, în funcție de istoria colonială a insulei respective şi astfel, categoria Rom Caraibe se împarte în romuri dark puternice, din melasă, specifice insulelor englezeşti, rom din suc de trestie de zahăr specific insulelor franţuzeşti şi rom neted şi uşor de băut sec în insulele spaniole. De la inventarea sa, romul a parcurs un drum lung, iar acum este produs în diferite feluri şi învechit adesea în butoaie de stejar înainte de îmbuteliere.
1 - 23 din 23 Produse / 1 Pagini