„De ce sunt romurile cubaneze atât de speciale?” şi “Este romul cubanez cel mai bun din lume?” sunt întrebările cele mai frecvente ale celor care vor să testeze categoria Rom Cuba. Cu siguranţă suntem cu toţii de acord că cele mai bune romuri vin de la ţările cu o tradiţie în cultivarea trestiei de zahăr şi implicit a distilării ei, iar Cuba are o istorie impresionantă în această direcţie, cu atât mai mult cu cât, alături de trabucuri, romul cubanez susţine economia ţării. Pentru a face rom cubanez, trestia de zahăr se recoltează atent și se zdrobeşte pentru a extrage sucul, apoi acesta e fiert pentru a crea melasa. Melasa se combină apoi cu apa şi cu drojdia în rezervoare şi se lasă la fermentat, iar vinul de trestie e ulterior distilat pentru a obţine aguardiente, maturat cel puţin doi ani în butoaie de stejar alb american înainte de a fi filtrat prin cărbune şi a se obţine inconfundabilul gust al romului pur cubanez.
1 - 17 din 17 Produse / 1 Pagini