Definite de arome nobile şi de un perlaj incredibil de fin şi de cremos, şampaniile franţuzeşti îşi definesc caracterul în baza soiurilor Chardonnay, Pinot Noir și Pinot Meunier, uneori cu adaos de Arbane, Pinot Blanc, Petite Meslier sau Pinot Gris. Modul în care strugurii sunt combinaţi defineşte stilul şampaniei, însă diferenţierea între şampanii se face pe mai multe criterii. Din punct de vedere al dulceţii, acestea pot fi etichetate Brut Nature, Extra Brut, Brut, Extra-Dry, Dry, Demi-Dry și Doux în funcţie de dozaj. O sampanie Extra Brut se defineşte printr-o învechire mai lungă în pivnițe (de obicei 3-5 ani) și prin folosirea unor struguri copţi la perfecţiune, fiindcă maturitatea fructelor înseamnă un dozaj redus. Producătorii de şampanie Extra Brut urmăresc în primul rând să dezvăluie calitățile naturale ale strugurilor şi ale terroir-ului, astfel că o lasă să strălucească fără să o „acopere” cu must sau zahăr.
1 - 3 din 3 Produse / 1 Pagini