VIN 75cl / 14.5% COD PRODUS: LA047
Terroir-ul din Monti Garbi adăposteşte podgorii cu vii extraordinare, ale căror rădăcini străbat soluri predominant calcaroase. Astfel de vii cu o vechime de 25 de ani coc strugurii ce dau naştere unui vin etalon al zonei, definit de soiurile Corvina şi Corvinone 70%, Rondinella 20%, Croatina 5% şi Oseleta 5%. Strugurii sunt culeşi manual în octombrie şi vinificaţi astfel încât să-şi păstreze cât mai mult aromele splendide, învechirea pe o perioadă de 24 de luni în butoaie din stejar franţuzesc fiind procesul ce defineşte caracterul elegant al acestui vin roşu, cu potenţial de păstrare în sticlă de până la 10-15 ani, în condiţii optime de temperatură şi umiditate. Tenuta Sant'Antonio La Bandina Valpolicella Superiore se potriveşte excelent alături de paste cu sos, brânzeturi picante şi fripturi de miel sau vânat. Savuraţi-l la o temperatură recomandată de 16 °C - 18 °C, pentru a-i permite să-şi etaleze toate nuanţele aromatice în pahar.
Notele degustării:
Miros: Buchet intens fructat, care dezvăluie nuanţe splendide de cireşe, fructe roşii şi lemn dulce, complimentate cu lemn de cedru şi un strop de tutun.
Gust: Arome catifelate de fructe roşii, lemn şi tutun, care descriu un gust rotund, cu structură fermă.
Culoare: Roşu rubiniu intens, cu sclipiri purpurii.