VIN 75cl / 14% COD PRODUS: LA046
Terroir-ul din Monti Garbi este foarte generos cu soiurile roşii, aşadar şi cu vinurile roşii care îşi trag nuanţa şi aromele splendide din struguri bine copţi, culeşi după ce au concentrat în ei zaharuri şi note intense. Vii vechi de douăzeci de ani sunt selectate pentru a culege soiuri precum Corvina şi Corvinone, reprezentând 70% din compoziţia vinului, Rondinella 20%, Croatina şi Oseleta 10%. Procesele de vinificaţie îşi propun să extragă elixirul cel mai preţios al strugurilor şi să le păstreze cât mai bine aromele varietale, iar învechirea şlefuieşte caracterul vinului, oferindu-i complexitate. Doisprezece luni petrece acest vin la maturat, în butoaie de 500 de litri, dintre care 30% sunt noi şi 70% folosite anterior. Aromele intens fructate recomandă savurarea vinului cu brânzeturi tari, semimature, sau cu paste cu sos roşu şi carne, acum sau după un maxim de păstrare în sticlă de 10 ani. Temperatura ideală de servire pentru Tenuta Sant'Antonio Monti Garbi Valpolicella Superiore Ripasso este de 14 °C - 16 °C.
Notele degustării:
Miros: Buchet intens parfumat, care aduce în prim plan accente de cireşe şi fructe de pădure roşii.
Gust: Arome fine şi catifelate, care descriu o explozie de arome fructate, cu accent pe fructe roşii. Taninurile devin mai pronunţate cu cât de apropiem de finalul degustării, conturând un postgust uşor condimentat.
Culoare: Roşu rubiniu.