VIN 75cl / 16.5% COD PRODUS: LA169
Descris de Robert Parker ca fiind un vin monumental, acest Amarone de un roșu-rubiniu intens precum cerneala împleteşte într-o manieră extraordinară calităţile aromatice ale strugurilor Corvina, Corvinone, Rondinella şi Croatina de o calitate rară, atent selecționați dintr-o vie mică, veche de 70 ani, denumită Vigneto Alto. Strugurii sunt lăsați să se stafidească 120 zile pentru a concentra în ei zaharurile, astfel că oferă arome sublime în degustare, cu atât mai mult cu cât vinul este maturat 36-40 de luni în baricuri speciale, dintre care sunt alese cele mai bune 11 şi asamblate într-un singur butoi mare, care continuă maturarea vinului timp de alte 36 de luni. Tommaso Bussola Amarone della Valpolicella Classico Vigneto Alto se defineşte pe deplin însă abia în urma unei învechiri finale în sticlă, timp de 18-24 luni, pentru ca apoi să îşi etaleze caracterul complex într-o degustare ce respectă temperatura ideală de 18-20 grade Celsius.
Notele degustării:
Miros: Parfum intens de cireşe supracoapte, eucalipt, cedru şi vanilie, cu subtonuri de cacao şi trabuc.
Gust: Arome catifelate, intens fructate, cu accent pe cireşe, condimente şi tanini fini.
Culoare: Roșu rubiniu închis, cu reflexii granat.