Cu un loc al ei în rândul băuturilor traditionale palinca e o licoare cu un conținut ridicat de alcool şi cu o lungă istorie atât în România, cât și în Ungaria. În prezent, palinca reprezintă 40% din consumul de băuturi spirtoase în România, fiind de altfel şi un produs de export foarte apreciat. Licoarea aurie se obține printr-un proces de dublă distilare a unui fruct, a unui amestec de fructe sau a unui marc de fructe, cu sau fără sâmburi. Există, desigur, mai multe tipuri de palincă, cele mai populare fiind de prune, de gutui şi de tescovină, însă se poate face palincă şi de cireșe, doar că aceasta oxidează mai repede, după câţiva ani, pierzându-şi uşor buchetul şi gustul. Fiecare zonă a ţării noastre e specializată pe un tip de palincă, mai tare sau mai slab alcoolizată, dar toată delicioasă, mai ales când e savurată tradiţional, din pahar tip lalea, la temperatura camerei.
1 - 18 din 18 Produse / 1 Pagini