Băuturile tradiţionale româneşti sunt produse 100% naturale, obţinute din fructe sau plante, cu o istorie îndelungată. Când aşază pe masă licori traditionale România dezvăluie arome deosebite, transmise din generaţie în generaţie, iar cea mai cunoscută şi mai apreciată dintre ele este fără îndoială ţuica. Reţetele diferă de la o regiune la alta şi de la un producător la altul, unele licori fiind mai tari decât altele. Ţuica se face din fructe, în special din prune, caise sau piersici, lăsate la fermentat şi distilate o singură dată. Şi horinca se face tot din fructe, fie ele prune, mere sau cireşe, dar se distilează de două ori şi devine astfel mai tare. Palinca şi turtul sunt şi ele licori tari, cu tradiţie în anumite zone ale ţării, în timp ce afinata, zmeurata, cireşata, cornata sau vişinata se consumă pe tot teritoriul românesc şi încântă cu aroma lor dulce, fructată şi perfect echilibrată.