Dintre toate licorile traditionale tuica a ocupat dintotdeauna primul loc în preferinţele românilor. Despre ea s-au scris cărţi, în jurul ei s-au legat prietenii, cu ea s-au sărbătorit evenimente importante. Dar ce anume face ca ţuica să fie o băutură atât de populară? Ţuica este o băutură alcoolică tare, obţinută prin distilarea prunelor fermentate sau a corcoduşelor, cu o istorie documentată pentru prima dată în jurul anului 1570. Pentru a dărui un gust bun licorii, fructele trebuie sa fie cât mai coapte şi pot fi lăsate la fermentat cu tot cu sâmburi, deşi se spune că ţuica cea mai savuroasă se face din fructe fără sâmbure. Fiecare producător are reţeta sa, moştenită din generaţie în generaţie, însă cu toţii urmează câţiva paşi esenţiali ai producţiei, de la cules la fermentare şi la distilare, pentru ca lichidul auriu să fie unul intens aromat, parfumat şi limpede.
1 - 4 din 4 Produse / 1 Pagini