VIN 75cl / 14% COD PRODUS: LC0170
Creat exclusiv din struguri Cabernet Franc copţi în viile ce împânzesc Castelnuovo Berardenga, Vallepicciola Mordese Cabernet Franc aduce în degustare intensitatea splendidă a fructelor negre, pe care o dezvăluie cu o eleganţă aparte. Pentru acest toscan se alege o fermentaţie alcoolică și o macerare în cuve de inox, urmând o fermentație malolactică în baricuri franțuzești 100% noi şi o maturare de 14-16 luni în baric. Vallepicciola Mordese Cabernet Franc îşi defineşte însă pe deplin identitatea după ce petrece 8-10 luni în sticlă, pentru ca la final să îşi dezvăluie pe deplin nuanţele aromatice la o temperatură de 18-20 grade Celsius. Savuraţi-l cu tocănițe, paste cu sos roșu sau brânzeturi maturate, pentru ca experienţa degustării să fie una complexă şi completă.
Notele degustării:
Miros: Buchet amplu de prune şi cireşe negre supracoapte, complimentate cu pudră de cacao, accente balsamice şi atingeri picante.
Gust: Rotund, bine structurat şi intens aromat, gustul se defineşte prin nuanţe de mure, afine, ciocolată şi fructe uscate, acompaniate îndeaproape de tanini mătăsoşi.
Culoare: Roșu-rubiniu intens.