VIN 75cl / 14% COD PRODUS: RH0117
Soiul Sangiovese Grosso se coace târziu şi oferă de obicei vinuri roşii intense, maturate lent, cum sunt cele Brunello Di Montalcino. Vinul semnat Villa Le Prata reuneşte în compoziţia sa aroma strugurilor culeşi din vii situate la altitudini de 210 - 510 metri, vinificaţi în tancuri din oţel douăzeci de zile şi maturaţi în butoaie tonneaux de 5hl şi 7hl şi în butoaie din lemn de stejar sloven de 30hl, pe o perioadă de trei ani şi jumătate. Cinci luni îi trebuiesc acestui vin toscan să se odihnească în sticlă înainte de a fi degustat de cei care apreciază expresiile roşii cu mult caracter, însoţit de brânzeturi mature, fripturi de vânat sau tocăniţe. Villa Le Prata Brunello Di Montalcino se savurează la o temperatură recomandată de 18 grade Celsius.
Notele degustării:
Miros: Buchet intens aromat, care dezvăluie o avalanşă de fructe roşii şi flori uscate.
Gust: Uscat şi parfumat, gustul dezvăluie arome de cireşe, tonuri pământii şi adieri de tabac, care alături de taninurile catifelate conduc spre un postgust persistent, aromat.
Culoare: Roşu rubiniu, cu tonuri granat.