Albul sălbatic, aşa cum se traduce denumirea soiului Sauvignon Blanc, este unul dintre cele mai răspândite soiuri de struguri din lume şi, în consecinţă, vinurile obţinute din acest soi sunt unele dintre cele mai variate din punct de vedere aromatic şi de stil. Gustul unui vin alb Sauvignon Blanc este foarte diferit de cel al altor vinuri albe prin faptul că abundă în arome verzi și ierboase, este ușor, cu o aciditate voioasă și cu alcool moderat. De la iarbă abia cosită, mazăre sau sparanghel şi până la fructe tropicale, Sauvignon Blanc-ul poate dezvălui o mulţime de nuanţe şi veţi face o alegere excelentă dacă îl veţi combina cu preparate pe bază de peşte, tofu, feta sau mâncăruri asiatice. Majoritatea vinurilor Sauvignon Blanc sunt seci, însă unii producători din Noua Zeelandă și California propun o abordare mai dulce a vinului şi, ocazional, Sauvignon Blanc-ul poate fi învechit în stejar, unde dezvoltă arome cremoase şi senzaţii ceroase.