Feteasca Neagră este un soi autohton cu origini dacice, cultivat pe întreg teritoriul României, dar mai ales în sudul Moldovei şi în estul Munteniei. În general, soiul dă naştere unor vinuri roşii fabuloase, care pot fi învechite în lemn şi ulterior în sticlă, dar şi unor roze-uri deosebite. Un vin rosu Feteasca Neagra va afişa întotdeauna o tipicitate pronunţată şi, în funcţie de tehnicile de vinificaţie, poate dezvălui diversitate aromatică, concentraţie tanică diferită, aciditate mai pronunţată sau nu şi o corpolenţă medie sau medie spre plină. Aromele dominante ale vinurilor roşii Feteasca Neagră sunt de obicei cele de mure, prune şi vişine negre, scorţişoară, vanilie, piper şi ienibahar, dar şi de pâine prăjită şi piele, în cazul vinurilor mature, de aceea vinurile din acest soi se potrivesc bine cu mousse au chocolat, gulaş, fripturi la cuptor cu ierburi sau ratatouille. Cramele Basilescu, Bauer, Galicea Mare, Lacerta, Segarcea şi Sarica Niculiţel sunt câteva dintre numele ce produc vinuri Feteasca Neagră fabuloase.
1 - 18 din 18 Produse / 1 Pagini